Οινοποιείο Τασιώνας και το Μαγευτικό Ξινόμαυρο στο Εστιατόριο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Οινοποιείο Τασιώνας Ξινόμαυρο - Εστιατόριο ΔΗΜΑΡΧΟΣ στην Κηφισιά

Στο εστιατόριο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, η επιλογή κάθε στοιχείου που συνθέτει την εμπειρία του πελάτη είναι μια διαδικασία προσεκτική και μελετημένη. Από τα υψηλής ποιότητας υλικά μας μέχρι την άψογη εξυπηρέτηση, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Αυτή η προσέγγιση επεκτείνεται και στην επιλογή των κρασιών μας, όπου επιδιώκουμε να παρουσιάζουμε κρασιά που μιλούν τη γλώσσα της γης τους, αλλά και της παράδοσης και της καινοτομίας.

Σε αυτό το πνεύμα, παρουσιάζουμε ένα οινοποιείο που ξεχωρίζει για την ποιότητα και το πάθος που ενσαρκώνει σε κάθε φιάλη: το Οινοποιείο Τασιώνας.

Μέσα από αυτό το άρθρο, θα σας ταξιδέψουμε στον κόσμο του ξινόμαυρου, ένα κρασί που αντανακλά τόσο την ουσία του τοπίου όσο και την αφοσίωση της οικογένειας Τασιώνα στην τέχνη της οινοποίησης.

Στον κόσμο της οινοποίησης, όπου η παράδοση συναντά την καινοτομία, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν με τη μοναδικότητα και την αφοσίωσή τους στην τέχνη της δημιουργίας κρασιού. Ένα τέτοιο οινοποιείο είναι το Οινοποιείο Τασιώνας, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2020 από τον Νικόλαο Τασιώνα, στη Ράμνιστα Γιαννακοχωρίου, στην καρδιά της ζώνης οίνων ΠΟΠ Νάουσα. Αυτή η επιχείρηση αντιπροσωπεύει μια ζωντανή απόδειξη πως το μεράκι και η αγάπη για το κρασί μπορούν να δημιουργήσουν έργα τέχνης που μαγεύουν τον ουρανίσκο.

Η οικογένεια Τασιώνα δεν είναι νέα στον χώρο της οινοποίησης. Η σχέση τους με το κρασί ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα, κάτι που καταδεικνύει μια βαθιά ριζωμένη παράδοση και μια πλούσια κληρονομιά που διατηρείται και εξελίσσεται με το πέρασμα των γενεών. Το Οινοποιείο Τασιώνας, μέσα από τη δουλειά και τον σεβασμό του στον αμπελώνα, επικεντρώνεται στην παραγωγή ενός ερυθρού ξηρού ΠΟΠ Νάουσα, που είναι 100% ξινόμαυρο και παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια.

Η επιλογή του ξινόμαυρου δεν είναι τυχαία. Αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές ερυθρές ποικιλίες, που αντανακλά την ποικιλομορφία του εδάφους και την ιδιαιτερότητα της περιοχής της Νάουσας. Το οινοποιείο υιοθετεί μια ολοκληρωμένη διαχείριση στον αμπελώνα, μειώνοντας τη χρήση χημικών και επικεντρώνοντας στην ποιότητα και την αειφορία.

Μολονότι το Οινοποιείο Τασιώνας είναι σχετικά νέο στην αγορά, με την εμφιάλωση του πρώτου του κρασιού να πραγματοποιείται τέλη του 2023, οι μελλοντικοί στόχοι της επιχείρησης είναι φιλόδοξοι και πολλά υποσχόμενοι. Η επιδίωξη για αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, η διεύρυνση της παραγωγής, η συμμετοχή σε διαγωνισμούς και η επέκταση τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς, δείχνουν ένα φωτεινό μέλλον για το οινοποιείο και τα κρασιά του.

Το Οινοποιείο Τασιώνας, με τις ρίζες του να βαθαίνουν στην ιστορία και τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον, αποτελεί μια απόδειξη πώς η παράδοση, η ποιότητα και η αγάπη για το κρασί μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, δημιουργώντας προϊόντα που ξεχωρίζουν και αφήνουν το στίγμα τους στον χρόνο.

Σας προσκαλούμε όλους εσάς τους λάτρεις της καλής γεύσης και του εκλεκτού κρασιού να έρθετε και να ανακαλύψετε τη πλούσια παλέτα γεύσεων που προσφέρει το μοναδικό ξινόμαυρο κρασί του Οινοποιείου Τασιώνα, καθώς και μια επιλεγμένη ποικιλία ιδιαίτερων κρασιών που έχουν επιλεγεί για να συνοδεύσουν άψογα το γεύμα σας.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μας γνωρίσετε από κοντά γευματίζοντας με τη παρέα ή την οικογένεια σας κλείνοντας τραπέζι ή καλώντας μας.

Κλείστε Τραπέζι εδώ