10 Tips για την Οργάνωση του Γάμου / Βάπτισης σας

Η οργάνωση του τέλειου γάμου είναι μια στρεσογόνος διαδικασία που απαιτεί σωστή μεθοδολογία και προμελετημένα βήματα. Ειδικά όταν ο γάμος σας συνδυάζεται με τη βάπτιση του παιδιού σας τότε τα κουτάκια που πρέπει να τσεκάρετε πριν την μεγάλη μέρα είναι πολλά περισσότερα .

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια μυστικά και tips που θα σας βοηθήσουν με την οργάνωση της δεξίωσης σας είτε πρόκειται για το γάμο σας είτε για τη βάπτιση είτε και για τα δύο .

1. Χώρος

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξετε την αίθουσα δεξιώσεων η το κτήμα που είναι στα γούστα σας. Σκεφτείτε το θέμα, το ύφος και φυσικά το κόστος που θέλετε να διαθέσετε για τη δεξίωση. Ο χώρος θα πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που έχετε ονειρευτεί. Όταν επισκέπτεστε ένα χώρο προσπαθήστε να δείτε αν αυτά που θέλετε εσείς για την ημέρα σας ταιριάζουν και μπορούν να προσαρμοστούν στην αίθουσα .

2. Φαγητό

Εννοείται πρέπει να δοκιμάσετε το φαγητό πριν καταλήξετε. Όλες οι αίθουσες και τα κτήματα κάνουν γευσιγνωσία και έχουν περισσότερα από ένα μενού για να διαλέξετε. Προτιμήστε πιάτα που αρέσουν σε εσάς αλλά ξέρετε κιόλας ότι θα καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα των καλεσμένων σας και φροντίστε να υπάρχουν παραλλαγές για καλεσμένους με αλλεργίες και ιδιαίτερες προτιμήσεις.

3. Στολισμός

Οι περισσότερες αίθουσες έχουν μέσα στη τιμή κάποιο βασικό στολισμό. Βεβαιωθείτε ότι αυτός ο στολισμός είναι αυτό που θέλετε και συνάδει με το θέμα που έχετε στο μυαλό σας . Και το πιο σημαντικό : ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΤΟ DIΥ! Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σας αρέσουν και θα είναι εύκολο να φτιάξετε μόνοι σας ή με τους φίλους σας ή και τα παιδιά σας. Έτσι μάλιστα ο γάμος σας θα αποκτήσει μια πιο προσωπική νότα.

4.Μουσική

Εσείς θα επιλέξετε dj ή ζωντανή μουσική; Η επιλογή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η μουσική της ιδιαίτερης αυτής βραδιάς μπορεί να αποθεώσει ή να καταστρέψει τη δεξίωση του γάμου σας. Σήμερα η επιλογή του dj, είναι πιο δημοφιλής αφού έτσι μπορεί να υπάρχει ποικιλία και όλοι θα ακούσουν κάτι που τους αρέσει. Επίσης μπορείτε να δώσετε μια λίστα με τραγούδια που ΔΕΝ θέλετε να ακούσετε εκείνη την ημέρα

5. Ανιματέρ

Είτε πρόκειται για γάμο είτε για βάπτιση είτε και για τα δύο, οι μικροί σας καλεσμένοι θα χρειαστούν παρέα και διασκέδαση. Αν στην αίθουσα που διαλέξατε μπορείτε να ορίσετε ένα χώρο αποκλειστικά για παιδιά και δραστηριότητες, εκμεταλλευτείτε το και θα σας λυθούν τα χέρια καθ’ όλη τη διάρκεια της δεξίωσης σας.

6. Φωτογράφος

Η επιλογή του φωτογράφου είναι πολύ σημαντική καθώς είναι ο άνθρωπος που θα κρατήσει ζωντανές τις στιγμές χαράς και τις δικές σας και των πιο αγαπημένων ανθρώπων σας. Την ημέρα του γάμου ο φωτογράφος σας θα είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται συνέχεια μαζί σας. Για αυτό χρειάζεστε δίπλα σας κάποιον που θα σας συμβουλεύει, θα εμπιστεύεστε και θα νιώθετε άνετα.

7. Θέσεις καλεσμένων

Η τοποθέτηση των καλεσμένων είναι μια διαδικασία που πολύ συχνά δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε καθώς απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια. Η ομοιογένεια όμως των καλεσμένων στα τραπέζια θα κάνει τη δεξίωση σας να απογειωθεί . Καθώς αν οι καλεσμένοι ταιριάζουν θα διασκεδάσουν πολύ περισσότερο, χωρίς μικρο-γκρίνιες που καλό είναι να αποφεύγονται

8. Βιβλίο Ευχών

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που αν κάποτε ήταν απόλυτες καινοτομίες, τώρα μοιάζουν σχεδόν προφανείς. Ανάμεσα σε αυτές είναι το βιβλίο ευχών του γάμου το οποίο κάποτε συγκέντρωνε απλώς τις υπογραφές των παρευρισκόμενων και που με τα χρόνια έχει πάρει αμέτρητες διαφορετικές μορφές .Τώρα προσφέρεται για έμπνευση στους καλεσμένους ενώ σε κάθε περίπτωση θα αποτελέσει έναν ακόμη θησαυρό αναμνήσεων από τη σπουδαία ημέρας σας.

9.Κόστος

Προσέξτε το budget του γάμου σας. Το κόστος για μία δεξίωση γάμου ποικίλλει ανάλογα με: -τον αριθμό των καλεσμένων -το μενού -τον χώρο -την ημέρα. Οι καλοκαιρινές/φθινοπωρινές δεξιώσεις γάμου, όπως και αυτές που γίνονται Σαββατοκύριακο είναι σαφώς ακριβότερες.

10. Ζήστε το

Κλείνοντας η μεγαλύτερη συμβουλή είναι : να είστε ο εαυτός σας! Ο γάμος ή η βάπτιση είναι η ημέρα σας. Η δική σας προσωπική ιστορία. Μην αφήσετε καμία μόδα να σας αλλάξει. Κάθε τι στον γάμο πρέπει να έχει το δικό σας άρωμα. Δεν πρόκειται για κάτι εφήμερο. Είναι κάτι που θα μείνει για μια ζωή. Φροντίστε λοιπόν να το διασκεδάσετε και στο άλμπουμ του γάμου σας να βλέπετε πραγματικά εσάς.

Το εστιατόριο Δήμαρχος Grill & Wine αναλαμβάνει τη διοργάνωση της δεξίωσης σας στον όμορφο και ζεστό του χώρο στη Κηφισιά.

Μπορείτε να δείτε εδώ τα προτεινόμενα μενού και να μας καλέσετε για να κλείσετε ραντεβού για τη γευσιγνωσία σας.