Μικρή Δεξίωση Γάμου – Πως & Γιατί;

Ο γάμος είναι μια από τις πιο ευχάριστες στιγμές στη ζωή των ζευγαριών. Ωστόσο, η οργάνωση του γάμου μπορεί να είναι μια πολύ αγχωτική και ακριβή διαδικασία. Για αυτό το λόγο πολλοί είναι πια αυτοί που ονειρεύονται μια μικρή δεξίωση γάμου με λίγους καλεσμένους σε ένα όμορφο χώρο εκδηλώσεων, και επιθυμούν να κρατήσουν αυτές τις ιδιαίτερες στιγμές για τις οικογένειες τους και τους εκλεκτούς φίλους τους.

Φυσικά την τελευταία λέξη στην επιλογή των καλεσμένων την έχει το ζευγάρι αλλά πολλές φορές οι οικογένειες είναι αυτές που φέρνουν extra καλεσμένους, και κάπως έτσι διογκώνεται το αρχικό budget της εκδήλωσης.

Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν ο στόχος σας είναι να οργανώσετε τη δεξίωση του γάμου σας με λίγα άτομα είναι ότι η ημέρα σας ανήκει και αξίζετε να τη μοιραστείτε με όσους πραγματικά εσείς θέλετε.

Εμείς για να σας βοηθήσουμε σας έχουμε ετοιμάσει κάποια επιχειρήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις οικογένειες σας αν επιμένουν να ανοίξετε την λίστα των καλεσμένων.

1.Το Κόστος 

Το πιο βασικό επιχείρημα και το πιο θετικό από μια μικρή δεξίωση γάμου είναι το ευκόλως εννοούμενο.Σαφώς και αν επιλέξετε λίγους καλεσμένους η δεξίωση γάμου θα είναι πιο οικονομική!

Οικονομική δεξίωση = Οικονομικός γάμος στο σύνολό του.

Κρατώντας το κόστος χαμηλό για την δεξίωση και το φαγητό των καλεσμένων μπορείτε να διανείμετε αυτά τα χρήματα ίσως σε κάτι άλλο που νιώθετε ότι έχετε ανάγκη για την ημέρα του γάμου είτε κάπου αλλού.

* Δική μας συμβουλή: Επενδύστε στο μήνα του μέλιτος και πάρτε το χρόνο σας να ζήσετε αυτές τις στιγμές με τον σύντροφό σας.
** Προσοχή όμως! Κυνηγώντας το οικονομικό μενού μην παρασυρθείτε και ξεχάσετε την ποιότητα! Υπάρχουν χώροι εκδηλώσεων που μπορεί να σας δώσουν και προσφορές για δεξίωση γάμου από 12 ευρώ το άτομο, όμως δεν θα πρέπει να παρασυρθείτε χωρίς να δοκιμάσετε ώστε να ελέγξετε την ποιότητα του φαγητού και των πρώτων υλών.

Στο Δήμαρχος Grill & Wine, θα βρείτε μενού δεξίωσης από 16€/άτομο και τη δυνατότητα δοκιμής και δημιουργίας ειδικού μενού ανάλογα των προτιμήσεων σας και των καλεσμένων σας.

2.Οικειότητα με Kαλεσμένους

Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι στα μέτρα σας και θα μπορείτε να έχετε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Η αλήθεια είναι σε μεγάλους γάμους πολλές φορές το ζευγάρι δεν προλαβαίνει να συναναστραφεί με όλους τους καλεσμένους, ενώ κάτι τέτοιο σε μια μικρή δεξίωση γάμου είναι δύσκολο να συμβεί.

Θα έχετε τη ευκαιρία να μοιραστείτε ουσιαστικές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα χωρίς να πανικοβάλλεστε αν έχετε χαιρετήσει τους πάντες.
(Δείτε εδώ φωτογραφίες από την αίθουσα δεξιώσεων του Δήμαρχος Grill & Wine.)

3. Λιγότερο Στρες

Οι μεγάλοι γάμοι επιφέρουν και μεγάλο άγχος όχι μόνο την ήμερα του γάμου αλλά και στο διάστημα την οργάνωσης του.

Απαιτούν μεγάλο σχεδιασμό, διάφορες πηγές για όλα τα θέματα οργάνωσης και είναι δύσκολοι στις αλλαγές τις τελευταίας στιγμής.

Από την άλλη με μια μικρή δεξίωση γάμου θέλει λιγότερο χρόνο προετοιμασίας και είναι εύκολο να προσαρμοστείτε και να ανταπεξέλθετε σε αλλαγές που δεν είχατε υπολογίσει.

4. Περισσότερες επιλογές αιθουσών και χώρων δεξιώσεων

Οι μικρές δεξιώσεις προσφέρουν πληθώρα χώρων που μπορεί να σας ταιριάξουν, καθώς μειώνεται επίσης το κόστος της διακόσμησης του χώρου. Βέβαια, το ιδανικό είναι να βρείτε μια αίθουσα που να ταιριάζει στο στυλ σας και έτσι να μειώσετε την διακόσμηση που θα χρειαστεί να προσθέσετε.

Αν πάντως το στυλ σας συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό το Δήμαρχος Grill & Wine θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει στην πιο σημαντική μέρα της ζωής σας.

5. Επενδύετε στη Ποιότητα

Με την οργάνωση μιας μεγάλης δεξίωσης γάμου, πολλά πράγματα μπορεί να ξεφύγουν από τον έλεγχό σας, ενώ με μια δεξίωση για 100 άτομα είναι πιο εύκολο να ελέγξετε τις μικρότερες λεπτομέρειες.

Το φαγητό, οι μπομπονιέρες, οι θέσεις των καλεσμένων είναι από τα θέματα που θα πρέπει να προσέξετε.

6. Φιλικό προς το Περιβάλλον

Ένας μικρός γάμος συνεπάγεται μικρότερο περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Με λιγότερους καλεσμένους να σερβίρετε, μειώνετε το ενδεχόμενο Food Waste. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε eco-friendly διακοσμήσεις και μπομπονιέρες ώστε να μειώσετε κι άλλο τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όπως είδατε, μια μικρότερη δεξίωση γάμου, με περίπου 100 άτομα, έχει πολλά πλεονεκτήματα, μεταξύ άλλων την οικειότητα που θα χτίσετε με τους καλεσμένους, τη μείωση του κόστους σε όλο το φάσμα του γάμου και φυσικά τη μείωση του δικού σας άγχους.

Αυτά τα πλεονεκτήματα, θα οδηγήσουν σε μια πιο προσωποποιημένη, ευχάριστη και αξέχαστη ημέρα του γάμου σας για εσάς, τους καλεσμένους και τις οικογένειες σας.

Δείτε Περισσότερες Πληροφορίες Για την Αίθουσα Δεξιώσεων εδώ