Οινοποιείο Αργυρίου

Στο εστιατόριο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, η επιλογή κάθε στοιχείου που συνθέτει την εμπειρία του πελάτη είναι μια διαδικασία προσεκτική και μελετημένη. Από τα υψηλής ποιότητας υλικά μας μέχρι την άψογη εξυπηρέτηση, κάθε λεπτομέρεια μετράει. Αυτή η προσέγγιση επεκτείνεται και στην επιλογή των κρασιών μας, όπου επιδιώκουμε να παρουσιάζουμε κρασιά που μιλούν τη γλώσσα της γης τους, αλλά και της παράδοσης και της καινοτομίας.

Σε αυτό το πνεύμα, παρουσιάζουμε ένα οινοποιείο που ξεχωρίζει για την ποιότητα και το πάθος που ενσαρκώνει σε κάθε φιάλη: το Οινοποιείο Αργυρίου.

Το Κτήμα Αργυρίου έχει σαν γνώμονα την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν τόσο οι εδαφικές και κλιματικές συνθήκες χάρη στον ορεινό όγκο του Παρνασσού όσο και οι σύγχρονες μέθοδοι οινοποίησης που ακολουθούνται.

H αγάπη του Νίκου Αργυρίου για το καλό κρασί και η γνώση του για την αγροτική παραγωγή δημιούργησαν τους πρώτους αμπελώνες το 1998. Το οινοποιείο Αργυρίου δημιουργήθηκε το 2002, όποτε έγινε και η πρώτη οινοποίηση του λευκός και ερυθρός «Έρωχος».

Η συνολική έκταση του αμπελώνα σήμερα ανέρχεται στα 300 στρέμματα, που είναι αρκετά για την κάλυψη της ετήσιας ζήτησης σε κρασί αποκλειστικά από ιδιόκτητους αμπελώνες. Λόγω των ιδανικών εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, συνιστάται η καλλιέργεια τόσο γηγενών όσο και διεθνών ποικιλιών αμπέλου δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο αμπελώνας βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού χωρισμένος σε δύο κομμάτια στις θέσεις Μπάλος και Ανάμερο. Tο υψόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 400-550 μέτρων και τα εδάφη είναι επικλινή με καλές αποστραγγίσεις.

Η οικογένεια Αργυρίου στοχεύει στην σταθερή παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας, πράγμα στο οποίο συμβάλουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Παρνασσού.

Στους Αμπελώνες Αργυρίου, οι ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι το Μαυρούδι, ποικιλία την οποία αναβίωσε ο Νίκος Αργυρίου μετά από χρόνια πειραματισμών και που τώρα αποτελεί τη βάση για τα περισσότερα από τα ερυθρά κρασιά του κτήματος.

Επίσης το μεταλλικό Ασύρτικο, και η αρωματική Μαλαγουζιά, ποικιλίες που κατέχουν ήδη διακρίσεις αλλά και παγκόσμια προοπτική. Από τις διεθνείς ποικιλίες καλλιεργούνται οι κλασσικές λευκές Sauvingnon Blanc και Chardonnay και από τις ερυθρές οι πασίγνωστές Merlot, Cabernet Sauvignon και Pinot Noir.

Ο αμπελώνας ανήκει σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης, έτσι η παραγωγή σταφυλιών γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό τόσο στον καταναλωτή όσο και στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό ότι το πλήθος των εργασιών στον αμπελώνα, όπως κλάδεμα, κορφολογήματα, ξεφύλλισμα, τρύγος γίνεται χειρωνακτικά, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα που είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος..

Τα κρασιά του Κτήματος Αργυρίου, μετά από 20 χρόνια αμπελοκαλλιέργειας, έχουν αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του μικροκλίματος της περιοχής του Παρνασσού αλλά και των οινοποιητικών πρακτικών που ακολουθούνται για κρασιά φρουτώδη ,αρωματικά και νόστιμα για τον τελικό καταναλωτή.

Κατά καιρούς τα κρασιά του κτήματος στέλνονται σε διαγωνισμούς και κερδίζουν διακρίσεις.

Το οινοποιείο μας πάντα έχει στόχο τη δημιουργία ποιοτικών οίνων σεβόμενοι το περιβάλλον.

Σας προσκαλούμε όλους εσάς τους λάτρεις της καλής γεύσης και του εκλεκτού κρασιού να έρθετε και να ανακαλύψετε τη πλούσια παλέτα γεύσεων που προσφέρουν τα κρασιά του Οινοποιείου Αργυρίου, καθώς και μια επιλεγμένη ποικιλία ιδιαίτερων κρασιών που έχουν επιλεγεί για να συνοδεύσουν άψογα το γεύμα σας.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μας γνωρίσετε από κοντά γευματίζοντας με τη παρέα ή την οικογένεια σας κλείνοντας τραπέζι ή καλώντας μας.

Κλείστε Τραπέζι εδώ